معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در گفت‌و‌گو با «جهان صنعت»؛

گروه حمل‌و‌نقل- در حالی که روز گذشته برخی منابع روسی از غرق شدن کشتی دماوند در آب‌های دریای خزر خبر دادند، ‌هادی حق‌شناس، معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در گفت‌و‌گو با «جهان‌صنعت» ضمن رد این خبر اعلام کرد این کشتی غرق نخواهد شد و با تلاش ارتش در حال بیرون کشیدن آن هستیم. بر اساس این گزارش کشتی دماوند، به عنوان بزرگ‌ترین کشتی جنگی ایران دو هفته پیش در اثر توفان به موج‌شکن برخورد کرد و دچار شکستکی شد. پس از بروز این حادثه برای ناوچه رسانه‌های روسیه با تفسیر تصاویر منتشره اخیر از وضعیت این شناور مدعی شده‌اند که بخش‌های زیادی از دماوند- که سه سال پیش به ناوگان شمال نیروی دریایی ایران اضافه شده- زیر آب رفته و شکستگی آشکاری در قسمت پد بالگرد آن مشاهده می‌شود. برخی از منابع خبری داخلی نیز با بازنشر این خبر مدعی شده‌اند که کشتی دماوند غرق شده است و این در حالی است که معاون دریایی سازمان بنادر می‌گوید: این ناوچه قطعا غرق نخواهد نشد و در حال حاضر در کنار اسلکه شناور است. با این وجود برخی از ناظران محلی می‌گویند که پس از حادثه دیگر خبری از ناوچه نبوده است که نمی‌توان این اخبار را تایید کرد.
دو هفته پس از بروز حادثه برای ناوچه دماوند، بزرگ‌ترین کشتی جنگی ایران در دریای خزر، رسانه‌های روسیه با تفسیر تصاویر منتشره اخیر از وضعیت این شناور مدعی شده‌اند، دماوند که سه سال پیش به ناوگان شمال نیروی دریایی ایران اضافه شده، در حال از دست رفتن است. روزنامه ایزوستیا روسیه مدعی شده، با توجه به تصاویری که در روزهای اخیر از وضعیت ناوچه دماوند منتشر شده، این شناور ایرانی نه‌تنها از میان سنگ‌های موج‌شکن بزرگ‌ترین پایگاه نیروی دریایی ایران در بندر انزلی بیرون کشیده نشده است، بلکه آشکار است که بخش‌های زیادی از بدنه آن به زیر آب رفته است.
روزنامه ایزوستیا در کنار دیگر رسانه‌های روسی همچنین مدعی شده که شکستگی آشکاری در قسمت پد بالگرد دماوند دیده می‌شود که ممکن است سبب شود، ایران جدیدترین محصول صنایع نظامی دریایی خود را‌ که با شماره بدنه 77 در دریای خزر مشغول به خدمت بود‌ از دست دهد.
دماوند که با حدود صد متر طول و بیش از 1300 تن وزن، دومین ناوچه ساخت ایران از کلاس موج است در اسفندماه 1391 در بندر انزلی به شکل رسمی رونمایی شد. سردار احمد وحیدی وزیر وقت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ضمن تشریح ۱۲ سامانه نوین نصب شده روی ناوشکن پیشرفته دماوند، گفت: سامانه‌های رادار هوایی پیشرفته سه‌بعدی، رادار سطحی، هدایت آتش، جنگ‌های الکترونیکی، جنگ‌های نوین، سامانه هوشمند حل مساله تیر، سامانه مدیریت نبرد، سامانه مخابراتی امن، شفت و پروانه گام متغیر، کنترل و نشان‌دهنده یکپارچه، نشست و برخاست بالگرد در شب و کشف و اطفا حریق سازگار با محیط‌زیست روی ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند نصب شده است.


دماوند پس از پشت سر گذاشتن آزمایش‌های لازم در اسفندماه 1393 به ناوگان شمال نیروی دریایی ملحق شد، ولی پس از حدود سه سال خدمت، در روز چهارشنبه 20 دی‌ماه دچار حادثه شد.‌ هادی حق‌شناس، معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در ابتدا دلیل این حادثه را برخورد دماوند با موج‌شکن شرقی بندر‌انزلی به دلیل مشکل فنی اعلام کرد. پایگاه اطلاع‌رسانی ارتش نیز در ابتدا در خبری در این باره اعلام کرد، «صبح امروز ناوشکن دماوند در هنگام ورود به بندر به علت افزایش سرعت باد و توفان شدید در دریای خزر، با موج‌شکن‌ برخورد جزیی داشته است. به گزارش روابط عمومی منطقه چهارم دریایی ارتش، کارشناسان نظامی گفته‌اند که آسیب‌های وارد ناچیز بوده و صدمه وارده در زمان کوتاهی برطرف خواهد شد.»
روز دوشنبه 25 دی‌ماه، امیر سرتیپ دوم شاهین تقی‌خانی، سخنگوی ارتش ضمن اعلام اینکه متاسفانه در این حادثه دو نفر از خدمه دماوند نیز مفقود شده‌اند، با تصحیح خبری که به نقل از روابط عمومی منطقه چهارم دریایی ارتش منتشر شده بود، اظهار داشت: «به دنبال ایجاد حادثه برای ناوشکن دماوند در دریای خزر به دلیل افزایش ناگهانی توفان و وضعیت بد جوی که در بررسی‌های اولیه آسیب وارده به این ناوشکن جزیی اعلام شد؛ پس از حضور تیم‌های تخصصی و ارزیابی‌های دقیق‌تر، مشخص شد میزان خسارت و آسیب وارد شده جدی بوده و ناوشکن موصوف نیاز به تعمیر و بازسازی اساسی دارد.»
روز چهارشنبه 27 دی‌ماه اعلام شد که پیکر شهید «بیژن زارع» شهید حادثه برخورد دماوند با موج‌شکن، بعد از چند روز جست‌وجو در دریا کشف شده است و جست‌وجو برای یافتن پیکر شهید امیر باصره ادامه دارد. در همین روز امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: تیمی برای ارزیابی خسارات وارده به ناوشکن دماوند اعزام کردیم.